Konkurs Księgowy Roku jest prestiżowym wydarzeniem integrującym środowisko polskich księgowych i finansistów, realizowanym przez Sage Symfonię, Stowarzyszenie Księgowych w Polsce i Grupę Wydawniczą INFOR. Jego celem jest wyróżnianie najlepszych księgowych w Polsce oraz promowanie ich jako liczących się partnerów w zarządzaniu przedsiębiorstwami. Podobnie, jak w minionym roku Finałowa Gala oraz Bal Księgowych odbyły się w Warszawskim Centrum Expo XXI 13 stycznia 2007 roku. Po zakończeniu części oficjalnej rozpoczął się Bal Księgowych. W tym roku najlepsi księgowi w Polsce spotkali na balu stylizowanym na wzór wykwintnych rzymskich uczt ku czci zwycięzców. Organizatorzy Konkursu Księgowy Roku zachęceni zeszłorocznym sukcesem, także w tym roku zadbali o to, aby Wielki Finał i Bal Księgowych miały akcent charytatywny. W trakcie Balu Aneta Klimek-Jędryka opowiedziała o działaniach Fundacji „Iskierka”, a także przeprowadzono aukcję na rzecz realizacji marzeń naszych podopiecznych.

Do licytacji wystawiono 6 przedmiotów, wykonanych wspólnie przez Artystów Galerii Sztuki Użytkowej „Stalowe Anioły” w Bytomiu i dzieci z chorobami nowotworowymi podczas warsztatów plastycznych organizowanych przez Fundację na śląskich oddziałach onkologii i hematologii dziecięcej. Były to trzy obrazy malowane ręcznie na jedwabiach, lampa witrażowa, mozaikowe lustro i anioł ze stali wyklejany także barwną mozaiką.

Piękne przedmioty szybko znalazły nabywców, a całkowity dochód z aukcji oraz zbiórki do „iskierkowej skarbonki” wyniósł: 8059,00 zł.

Organizatorom oraz gościom bardzo dziękujemy za zaproszenie i okazane wsparcie!