Już widać pierwsze efekty projektu „Kolorowy-Ratunkowy”, realizowanego przez naszą Fundację w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka i Matki w Katowicach. Oddział Ratunkowy jest miejscem, do którego trafiają dzieci z całego regionu i gdzie udzielana jest im pierwsza, czasem decydująca pomoc specjalistów. Dotychczasowa przestrzeń jednak wymagała remontu oraz stworzenia bardziej przyjaznego dziecku otoczenia.

Projekt dekoracji jest pracą dyplomową studentki Akademii Sztuk Pięknych w Katowicach – Aleksandry Kalety, przygotowywaną pod opieką artystyczną i merytoryczną – Prof. dr hab. Antoniego Cygana.

Co ciekawe, w pracach pomagają jej dyrektorzy i pracownicy różnych specjalizacji(bynajmniej nie malarskich:) ING Banku Śląskiego w Katowicach w ramach Programu Wolontariatu Fundacji ING Dzieciom.

To kolejny przykład Fundacji ISKIERKA na wdrażanie modelu współpracy pomiędzy przedstawicielami biznesu i instytucji publicznych a Fundacją, wykraczającego poza typowy schemat sponsorski a bazującego na bezpośrednim zaangażowaniu w działania na rzecz dzieci. Już dziś prezentujemy pierwsze zdjęcia!

Pani Oli gratulujemy fantazji, bankowcom zaangażowania, a firmie B.M. Polska Sp. z o.o. bardzo dziękujemy za specjalny „iskierkowy” rabat na zakup farb!

Tam gdzie wyobraźnia spotyka się z chęcią pomocy,

zawsze powstaje coś PIĘKNEGO!

______________________________________________

Partnerzy Projektu: