Chciałybyśmy (my mamy) podzielić się wrażeniami z obozu (9-15.03.2008), który dał nam zapomnienie wszelkich trosk i niezapomniane wspólne przeżyte chwile. Nasze słoneczka to: Jakub z mamą Iwoną, Marcel z mamą Beatą, Daniel z mamą Kasią, Agnieszka z babcią Basią, Jakub i Filip z mamą Ulą, Ola i Bartek z mamą Agnieszką

Był to wyjazd pełen niespodzianek i atrakcji dla dzieci. Nasze słoneczka nie miały czasu się nudzić. Były gry na pianinie, zajęcia lepienia z gliny, wspólne muzykowanie. Dzieci uwielbiały ze sobą przebywać, ponieważ miały bardzo dobry kontakt ze sobą i bardzo się zaprzyjaźniły. Widząc radość naszych dzieci np. podczas przedstawienia teatralnego Pt. „Czerwony kapturek” wzruszałyśmy się do łez. Jedną z atrakcji był występ „ mima”, który zachęcił nas do wspólnej zabawy. Dzieci a nawet mamy miały okazję spróbować chodzić na szczudłach. Do dziś  wspominamy te wspólnie spędzone chwile, nie da się ich opisać, ale raz jeszcze chciałybyśmy je przeżyć. Wszyscy odstresowaliśmy się i choć na chwilę zapomnieliśmy o ciężkich chwilach spędzonych w szpitalu. Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do zorganizowania wyjazdu i prosimy o powtórkę!!!

galeria zdjęć na: http://www.spelnionemarzenia.waw.pl/turnusy/turnus54/turnus54.html

Przypomnijmy, że program realizowany w „Domu Spełnionych Marzeń” jest dedykowany przez Fundajcę Spełnionych Marzeń pacjentom z dziecięcych oddziałów onkologicznych ze wszystkich ośrodków w Polsce. Podczas tygodniowych turnusów realizowane są tam programy aktywizujące dla dzieci, m.in. warsztaty sztuki, tańca, podróżniczo-przyrodnicze czy informatyczne, w których z dużym zapałem uczestniczą już drugi rok podopieczni Fundacji „Iskierka” ze Śląska, w ramach projektu: „Między Nami Fundacjami”.