Prezes Zarządu Fundacji ISKIERKA- Jolanta Czernicka została wyróżniona w konkursie NEWSWEEKA na SPOŁECZNIKA ROKU!

Redaktor Naczelny tygodnika NEWSWEEK – Michał Kobosko- w swoim artykule o konkursie na SPOŁECZNIKA ROKU, pisze tak: „…Chcę Państwa zaprosić do świata realnego. Takiego, w którym setki, tysiące ludzi wykonują na co dzień mrówczą pracę, przekształcającą i cywilizującą naszą rzeczywistość (…). Postanowiliśmy pokazać i nagrodzić tych ludzi, którzy po cichu robią rzeczy najbardziej niezwykłe. Dlatego do udziału w kapitule pierwszej edycji naszego konkursu zaprosiliśmy najlepszych fachowców – ludzi o wielkim stażu w najbardziej znanych organizacjach pozarządowych i instytucjach, które taką działalność współfinansują (…) Kapituła miała trudny wybór, bo z piątki finalistów konkursu każdy zasługuje na tytuł…”

Jola znalazła się w finale – co utwierdza nas w przekonaniu, że inicjatywy podejmowane przez nią, za pośrednictwem Fundacji ISKIERKA, są właściwie ukierunkowane i mają coraz większy wydźwięk społeczny. Dziękujemy kapitule konkursu za tak przychylną i fachową ocenę naszych działań – a Joli serdecznie gratulujemy!

Polecamy artykuły dotyczące konkursu na SPOŁECZNIKA ROKU, a w szczególności o zwycięzcach – Barbarze i Krzysztofie Morgolach i ich niezwykłych działaniach w Nidzicy. Oby jak najwięcej było ludzi, którzy tak efektywnie i z ogromną pasją potrafią zmieniać otaczającą rzeczywistość!