Chwalimy się:)

• Otrzymaliśmy potwierdzenie, że wniosek w którym zgłosiliśmy projekt „Kinect- Innowacja w rehabilitacji” realizowany z polskim oddziałem Microsoft w konkursie”Dobroczyńca roku” organizowanym przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce – przeszedł do półfinału:) spośród 100 zgłoszeń nadesłanych w kategorii „Współpraca firmy z organizacją pozarządową. Duża firma”.

Liczymy na Was i zachęcamy do głosowania!

„Dobroczyńca Roku” to największy i najdłużej działający w Polsce konkurs nagradzający społeczne zaangażowanie przedsiębiorstw (czyli tzw. CCI – Corporate Community Involvement, który z kolei jest częścią społecznej odpowiedzialności biznesu, z angielskiego CSR – Corporate Social Responsability). Konkurs odbywa się nieprzerwanie od 1997 roku i co roku zbiera nominacje firm dużych i małych, które w ciągu ostatnich dwunastu miesięcy wspierały działalność społeczną organizacji pozarządowych lub same realizowały projekty na rzecz społeczności, w której funkcjonują. Rozdanie nagród podczas jubileuszowej gali 18 kwietnia 2012 r.

W skład Kapituły Konkursu w tym roku weszli: Henryka Bochniarz – Prezydent Polskiej Konfederacji Pracodawców Prywatnych „Lewiatan”, Anna Potocka – Wiceprezes Business Centre Club, Zbigniew Niemczycki – Prezes Polskiej Rady Biznesu, Jerzy Koźmiński – Prezes Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności, Maciej Owczarek- Prezes ENEA S.A., Roman Młodkowski – Dyrektor Programowy TVN CNBC, Jerzy Karwelis – Mentor Fundacji Dobra Sieć, Grzegorz Kiszluk – Redaktor Naczelny Magazynu Brief, Kazimierz Krupa – Redaktor Naczelnego Magazynu Forbes.

Trzymajcie kciuki!