Partnerzy Projektu:

W dniu 26 marca 2012 rozpoczęliśmy remont oddziału Neurochirurgii Dziecięcej w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. To już piąty dziecięcy oddział szpitalny, który odnawiamy i doposażamy. Oddział wykonuje operacje w pełnym zakresie neurochirurgii dziecięcej, w tym między innymi nowotworów ośrodkowego układu nerwowego. Jest też jedynym tego typu oddziałem na terenie Śląska i jednym z nielicznych w kraju.

Fundacja ISKIERKA przy ogromnym wsparciu wyjątkowych wolontariuszy, pracowników firmy Auto-Czajka Sp. z o.o.- Dealera Toyoty, w ramach działań CSR-owych tworzy przyjazną przestrzeń nie tylko dla małych pacjentów w czasie leczenia, ale również ich rodziców oraz personalu medycznego. Odświeżona oraz doposażona została świetlica oddziałowa, sale dla najmłodszych pacjentów oraz sale pooperacyjne. Mali pacjenci mają teraz barwne towarzystwo: strusie, żyrafy, ale i leśne sarenki, czy zające.

A w świetlicy, na gałęzi drzewa, zamieszkała...pewna Sowa Mądralińska:)

Dziś prezentujemy pierwsze efekty!