31 stycznia 2013 roku odbył się nasz VII INTEGRACYJNY BAL KARNAWAŁOWY dla wszystkich podopiecznych śląskich ośrodków onkologii dziecięcej wraz z rodzinami i personelem, medycznym, jak co roku w gościnnych progach Miejskiego Domu Kultury w Katowicach-Giszowcu.

bal2013iskierka.jpg

Iskierka łamie powszechne mniemanie, że dziecko z rakiem powinno leżeć w szpitalu. Leczy zabawą, odrywa na chwilę od widoku kroplówek i białych kitli, daje odetchnąć również opiekunom chorych. Były tańce, konkursy, czekoladowa fontanna, urodzinowy tort, bo przy tej okazji świętowaliśmy wraz z podopiecznymi urodziny fundacji, która oficjalnie została zarejestrowana w styczniu 2006 roku.

Gościem specjalnym był KRASNOLUDEK PIKSEL, (czyli aktor MACIEJ GĄSIOREK)z  uwielbianego przez dzieci programu BUDZIK TVP 1. Przed balem odwedził również tych  małych pacjentów Kliniki Pediatrii, Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, którzy nie mogli uczestniczyć w balu. W czasie wizyty naszego gościa oddział zamienił się w wielką salę zabaw. Były konkursu taneczne, jedzenie bananów na czas, czy wyścigi. Dzieciaki bawiły się świetnie, a najfajniejsza dla nich była wspólna zabawa z ich ukochanym krasnoludkiem z telewizji.

Było śmiesznie, krasnoludzko i kolorowo!

Dziękujemy za to wspólne karnawałowe szaleństwo:)

Zobaczcie foto relację na ogólnopolskim serwisie Naszemiasto.pl

Uśmiechnięte buzie wymalowała i sfotografowała dla nas Marta Chrobak