Na przekór przedłużającej się zimie mamy dla Was informacje o planowanych wyjazdach dla podopiecznych Fundacji ISKIERKA w ramach AKCJI LATO 2013. Będziemy gościli w Beskidach, na Mazurach a nawet w malowniczej Toskanii. Tym samym rozpoczynamy rekrutację:)

Ustroń, 27-29.05.2013 – Hotel Diament
Morze atrakcji dla maluchów w pięknych Beskidach. Chwile wytchnienia w komfortowych warunkach w miejscu, w którym rodzinna atmosfera oraz liczne atrakcje pozwalają na niezapomniany relaks pośród górskiej przyrody. Przygotowaliśmy m.in. warsztaty kulinarne z Gościem Specjalnym
Ilość miejsc, ok. 40

Dębowiec k.Skoczowa 21-24.06. 2013  – Willa Słoneczna
W czasie tych kilku dni chcemy pokazać, że pasje warto odkrywać, dawać się im porwać, doświadczać nowych, ciekawych rzeczy. I tak zamierzamy jeździć rowerami po okolicy, łowić ryby w gospodarstwie rybackim, liczyć żaby z ornitologiem i speleologiem Jurkiem Zygmuntem, doświadczyć twórczych warsztatów z szycia z Renatą Weber oraz mozaiki z Aleksandrą Kaletą – Żmudą i Mariolą Czernohorską, zaliczyć offroad w Zamarskach a także spędzić niesamowity czas z naszymi Przyjaciółmi, zespołem Me Myself and I w czasie otwartego pikniku, na który możecie zaprosić Waszych bliskich, znajomych. A i to nie wszystko co mamy w planach na tych kilka dni. Zapraszamy śmiałków, ciekawskich, wszystkich w wieku pozwalającym na cieszenie się w/w atrakcjami.
Ilość miejsc, ok. 30

Rejs po Mazurach, 07-13.07.2013
Przygoda dla  wilków morskich, prawdziwe wyzwanie dla wodnych nowicjuszy, którym nie straszna kilku godzinna podróż do krainy Wielkich Jezior, a później codzienne zmaganie się z żywiołem. Praca fizyczna na jachcie ku dobru wspólnemu, kuchnia zależna od umiejętności kulinarnych „współłodzian”, spanie z korkami w uszach, jeśli blisko kapitana kajuta się trafi, wieczory z gitarą nad brzegiem jeziora jeno o kiełbasie, nocne rejsy i cała masa przyjemności, których nie sposób opowiedzieć, ale można o nich poczytać na stronie Iskierki.
Ilość miejsc 32

Toskania, 27.09-05.10.2013
Odkrywcom, podróżnikom chwała, wszystkim tym, którzy nie boją się zagranicy, nowego języka, włoskiej kuchni, zdartych podeszw u butów swych… sami w tej podróży będziemy wielkimi nowicjuszami. Chwała tym, którzy będąc nieletnimi posiadają paszporty, tymczasowe dowody osobiste lub gotowość do ich zdobycia do czasu wyjazdu, bo z myślą o nich powstał ten pomysł przekraczania zarówno własnych, jak i państwowych granic, niewygody wielogodzinnej podróży i wspomnień, których nie sposób będzie wymazać z pamięci…Przybliżony program zwiedzania wciąż w planach, ale może mimo to warto zaryzykować? A gotować na miejscu będzie wspólnie i włosko bujnie, ale jakie widoki…
Ilość miejsc, ok. 35

REKRUTACJA:
Zgłoszenia z pierwszeństwem dla podopiecznych w trakcie leczenia prosimy kierować do naszych koordynatorów:

Michał Stanisławski, m.stanislawski@fundacjaiskierka.pl, tel. 609 574 984
Mariola Czernohorska m.czernohorska@fundacjaiskierka.pl, tel. 691 588 523
Magda Górniok: m.rosik@fundacjaiskierka.pl, tel. 698 613 439

UWAGI:
Wyjazdy są nieodpłatne, przewidziane dla podopiecznego Fundacji (każdego chorego będącego pod opieką oddziału onkologii, hematologii, chemioterapii dziecięcej), jego rodzeństwa oraz 1 opiekuna dorosłego. Koszt ponosi Fundacja Iskierka, poza wydatkami na własne potrzeby. Przed zgłoszeniem na wybrany wyjazd prosimy o konsultację z lekarzem prowadzącym oraz pisemną zgodę na wyjazd dziecka.

Więcej o projekcie >>>AKCJI LATO