Partner AKCJI LATO:

Specjalne podziękowanie dla:

Restauracji ATMOSFERA
i Hotelu Diament w Ustroniu

„Król Julian”...i kluski śląskie w Ustroniu!

Jak z kluskami śląskimi poradzi sobie słynny król lemurów z bajki "Pingwiny z Madagaskaru"? Byliśmy bardzo ciekawi, więc zaprosiliśmy Króla Juliana, a dokładniej aktora użyczającego mu głosu - JAROSŁAWA BOBERKA, do wspólnego gotowania z maluchami iskierkowymi w restauracji Hotelu Spa&Wellness Diament w Ustroniu, podczas jednego z obozów w ramach AKCJI LATO 2014.

Zabawa była przednia! Pod czujnym okiem szefa kuchni i najlepszego polskiego aktora dubbingowego 27 maja 2014 roku zrobiliśmy w górach spore zamieszanie. Restauracja hotelowa nauczona doświadczeniem naszych wcześniejszych ekscesów z Krasnalem Pikselem czy Domisiami, profilaktycznie zwinęła dywan pod stołami:) Dzięki temu dzieciaki z pomocą rodziców mogły oddać się bezstresowo kulinarnemu szaleństwu.

Bo do klusek śląskich potrzebna jest przecież mąka - całkiem sporo mąki:))))
Potem było wielkie ugniatanie i kulanie. Kształty przecudne i niezwykle oryginalne, w wersji z dziurkami lub bez...

Nastąpiła chwila prawdy i ekscytujące oczekiwanie na efekt zmagań...

Wyszły rewelacyjnie! Jakże smakował ten obiad  - i małym i dużym!

Król Julian nadzorował przebieg prac i dzielił się, jak zwykle, swoimi mądrościami.

Szef kuchni docenił prawdziwymi medalami i dyplomami honorowymi starania jego oraz iskierkowych amatorów gotowania....ich pasję i fantazję!

Wszyscy pojedli do syta - a deser dopełnił chwile radości!

Panie Jarosławie, pięknie dziękujemy! Było Pysznie:)

Polecamy relacje medialne:

GAZETA WYBORCZA, TVP KATOWICE, RADIO KATOWICE,

JAROSŁAW BOBEREK – polski aktor filmowy, teatralny i dubbingowy, reżyser dubbingu. Grał różne role w filmach, a publiczności telewizyjnej znany m.in. jako posterunkowy z serialu "Rodzina zastępcza". Jednak najważniejsze jest to, iż Jarosław Boberek to czołowa postać polskiego dubbingu. Użyczył głosu setkom bajkowych postaci ale wymienianie dubbingowych ról Boberka zwyczajnie nie ma sensu; animacje, w których nie usłyszymy jego głosu, można bowiem policzyć na palcach jednej ręki (ew. dwóch:). Jego głos jest też znakomicie znany graczom komputerowym. Jest również  aktorem Teatru Studio oraz Teatru Praga w warszawskiej Fabryce Trzciny.

O AKCJI LATO:
W dniach od 26 do 28 maja 2014 r. najmłodsi podopieczni Fundacja ISKIERKA mogli w ramach „AKCJI LATO” odetchnąć od trudów choroby w pięknych okolicach Beskidu Śląskiego w Ustroniu. Ponad 40 podopiecznych i trzy dni pełne inspirujących atrakcji.

Szersza relacja z wyjazdu  - już wkrótce:)

foto: Joanna Nowicka/Arch. Fundacji ISKIERKA