30 czerwca 2015 nasi podopieczni  zrobili z dziecięcych wanienek jedyne w swoim rodzaju łódki! Te wyjątkowe obiekty pływające zostały zabrane na mazurski rejs podopiecznych fundacji (5-11.07.2015) aby wziąć udział w „iskierkowych regatach”, reprezentując tym samym trzy ośrodki leczenia onkologii dziecięcej na Śląsku oraz dzieci, które w tym roku wakacje jednak spędzą w szpitalu.

ISKIERKA jedzie na Mazury

To kolejne wydarzenie w ramach akcji charytatywnej „SŁOŃCE DLA ISKIERKI” – marki Kolastyna, drogerii Rossmann i Fundacji ISKIERKA, której celem jest m.in. pozyskanie pieniędzy na zakup sprzętu medycznego oraz organizacje letniego wypoczynku dzieci na co dzień zmagających się z chorobą nowotworową.

więcej na: http://fundacjaiskierka.pl/2015/05/slonce-dla-iskierki-akcja-kolastyny-i-rossmanna/

Po pierwszych tygodniach dwa pierwsze cele akcji zostały osiągnięte! Jesienią tego roku dzieci wyjadą na górską wyprawę. Nazbieraliśmy także na zakup skanerów do żył, dzięki którym zmniejsza się ból i stres maluchów przy pobieraniu krwi.

Obecnie zbieramy na przyszłoroczny mazurski rejs oraz na wydanie poradnika z zakresu dietetyki w profilaktyce i leczeniu onkologii dziecięcej.

Akcję można śledzić na: http://www.rossnet.pl/kolastyna.aspx

FB: https://www.facebook.com/pages/S%C5%82o%C5%84ce-dla-Iskierki/904763859567279?fref=nf