11 KARNAWAŁOWY BAL INTEGRACYJNY

iskierka_bal_2017_plakat_mail_maly

Wszystkim kochanym Iskierkowym rodzinom, byłym i obecnym podopiecznym, przyjaciołom i wolontariuszom pięknie dziękujemy za wspólną zabawę na tegorocznym balu karnawałowym naszej fundacji!

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-006

Tym razem tematem przewodnim był WODNY ŚWIAT,  więc stroje i humory były naprawdę zaskakujące. Ośmiornice, meduzy, rekiny, syrenki i wszelkie wodolubne stworzenia tego dnia szalały na parkiecie jak zwykle gościnnego MDK na katowickim, zabytkowym Giszowcu.

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-069

Zabawę poprowadziła znakomita ekipa Fabryki Kultury, a jedną z atrakcji był magiczny pokaz iluzji w wykonaniu TOMKA KABISA (http://tomaszkabis.pl/) który wyczarował uśmiechy i zachwyty dzieciaków.

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-051

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-031

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-018

Nie zabrakło najważniejszych  w karnawale tańców, poczęstunku i tradycyjnego, pysznego tortu.

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-102

Fundacja ISKIERKA organizuje od 2006 roku tego typu zabawy integracyjne, stwarzające chorym dzieciom i ich rodzinom okazje do poznania się, wspólnej zabawy, spotkania na neutralnym gruncie. To cykliczne, pełne atrakcji imprezy, będące naturalną grupą wsparcia. Spotykają się na nich obecni i byli podopieczni, personel medyczny i przyjaciele fundacji.

ISKIERKA-bal-fot-Joanna-Nowicka-18022017-NET-078

Bal został sfinansowany dzięki ogólnopolskiej akcji SŁOŃCE DLA ISKIERKI marki Kolastyna i Drogerii Rossmann.

Co ciekawie,  z imprezy można było też wyjść z dobrymi książkami, przekazanymi  Iskierkom przez uczestników imprezy biegowej „Biegniemy z Mają dla Hani Szymborskiej”, która odbyła się w Bielsku Białej jesienią 2016 r.

Prezenty dla uczestników ufundował Mostostal Zabrze. Dziękujemy!

Foto: Joanna Nowicka

logokolastynarossmann

d4d719929435409b15d39ec9f7ffe224_mostostal-zabrze

Wsparcie organizacyjne:

mdk   dworekpodlipami    logoSłonecznaTłocznia   jurajskalogounilever     logo 17