24 czerwca na terenie Atrium Plejady w Bytomiu odbyły się warsztaty kulinarne dla dzieci „Owocowe szaleństwo deserowe” pod okiem Katarzyny Stankow, autorki naszego poradnika kulinarnego „JedzONKO”. To wyjątkowe wydawnictwo, a w nim zdrowe przepisy wspomagające proces leczenia stworzone zostały z myślą o dzieciach chorych na nowotwory. W sumie smakowe wody (ananasowa, truskawkowa i arbuzowa), mus truskawkowy z mascarpone i owocowe szaszłyki przygotowały dwie grupy dzieciaków.
Podczas warsztatów można było porozmawiać z  Kasią na temat zdrowego żywienia dzieci i kupić książkę z dedykacją. Ponadto Ola i Monika malowały kolorowe buźki i tatuaże oraz można było zrobić specjalną owocową koronę.

Gorąco dziękujemy Atrium Plejada za zaproszenie i umożliwienie zorganizowania tak pięknej akcji w Państwa obiekcie.

logoPLEJADA