404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

Dominik w podróży marzeń z Toyotą

7 sierpnia dzięki Fundacji ISKIERKA i Toyocie Czajka-Auto Dominik wyruszył w podróż swoich marzeń. Już pierwszego dnia zwiedziliśmy Zoo w Opolu. Radość Dominika była ogromna na widok swoich ulubionych zwierzątek. Do gustu przypadły mu wyjątkowo małpki oraz ogromny goryl, który ciągle wracał podczas podróży hasłem „Na Gorila”.
Po wieczornym przyjeździe i zakwaterowaniu w Agroturystyce Cicha Woda , przyszedł czas, aby przywitać się ze wszystkimi jej mieszkańcami, a było kogo odwiedzać...lamy, kozy, świnki, króliki, kury, kotki, LiLi- sympatyczną suczkę zawsze gotową na głaskanie, oraz upragnione konie i osiołka Pedro.

Fundacja_IskierkaDSC_0885

W drugi dzień korzystając z pięknej pogody wybraliśmy się do Wrocławia, gdzie zwiedziliśmy Zoo oraz Afrykarium stając oko w oko z morskimi istotami. Po wyczerpującym zwiedzaniu niezmierzonych ścieżek i istot znajdujących się na terenie zoo poszliśmy na słynne wrocławskie fontanny, gdzie zmoczyliśmy zmęczone nogi. Całą wyprawę zakończyliśmy przepysznymi lodami!

Fundacja_IskierkaDSC_1326

Po powrocie na nasz mały koniec świata Dominik, jak przystało na porządnego gospodarza, zrobił obchód zwierzątek i wszystkie solidnie nakarmił marchewkami. Trzeciego dnia wyruszyliśmy do Karłowa, gdzie zwiedziliśmy niewielki Park Dinozaurów i mogliśmy uzbroić się w porcję kolejnych zwierzakowych pamiątek. Wszystko piękne kolorowe aż trudno było się zdecydować. Ostatniego dnia naszej eskapady ciężko było się pożegnać z nowymi przyjaciółmi i wyruszyć do domku. Dominik całą drogę wołał "Na koń" i "Gorila". W drodze powrotnej czekał na nas duuuużo większy Park Dinozaurów w Krasiejowie. Pogoda była bezlitosna, żar lał się z nieba, ale i tak zdolaliśmy odwiedzić wszystkie prehistoryczne potwory. Dominik zaopatrzył się w nowe Dinusie do kolekcji. Po tak wyczerpującej wyprawie obraliśmy kierunek DOM.

Fundacja_IskierkaDSC_1088

Jeszcze raz bardzo dziękujemy Fundacji ISKIERKA za zorganizowanie nietuzinkowego wyjazdu, Toyocie Czajka-Auto , z którą zajechaliśmy wszędzie tam, gdzie czekały na nas zwierzaki te dzikie i te oswojone również. Chcieliśmy podziękować także Agroturystyce Cicha Woda za ciepłe przyjęcie domową atmosferę i kawałek końca świata, gdzie czas chociaż przez chwilę zwolnił...

Dominik wraz z rodziną podróżował dzięki wsparciu partnera projektu  „Z Toyotą w świat”  czyli firmy  Czajka-Auto Sp. z o.o. LOGO_Czajka-Auto