2 lutego, rozpoczął się wielki finał plebiscytu Osobowość Roku 2017 Dziennika Zachodniego. Brali w nim udział laureaci tego tytułu z miast i powiatów wybrani w pierwszym etapie głosowania.  W Chorzowie najwięcej głosów otrzymała szefowa ISKIERKI Jolanta Czernicka-Siwecka. 28 lutego podczas finału plebiscytu, który odbył się w Filharmonii Śląskiej w Katowicach, wręczono jej wyróżnienie w kategorii „Działalność społeczna i charytatywna w Chorzowie„.
5a973da95ec44_p

foto: Marzena Bugała-Azarko/Dziennik Zachodni

5a441b3219db9_o,size,969x565,q,71,h,941504

Tytuły Osobowość Roku 2017 zostały przyznane w czterech kategoriach: kultura; działalność społeczna i charytatywna; samorządność i społeczność lokalna; biznes. Czytelnicy Dziennika Zachodniego wybrali laureatów osobno w miastach i powiatach województwa śląskiego.
Dziennik Zachodni (37)
foto: Marzena Bugała-Azarko
Serdeczne gratulacje pragniemy złożyć wszystkim nagrodzonym, lecz w szczególności Panu Lesławowi Walaszczykowi z Exact Systems który zdobył główną nagrodę w kategorii „Biznes”. Firma ta jest wieloletnim darczyńcom ISKIERKI, a Państwo Walaszczyk oddanymi przyjaciółmi naszej fundacji.

Więcej na stronie Dziennika Zachodniego.