13 kwietnia w Szkole Podstawowej nr 37 w Katowicach odbyła się akcja „Handmade dla Iskierki„. Inicjatywa, której celem było zebranie środków na zajęcia arteterapeutyczne dla podopiecznych Fundacji Iskierka została zainicjowana przez rękodzielników w terenu Katowic.

Uczestnicy warsztatów z Szytodruk wyszli w nowych własnoręcznie uszytych bluzach z kapturami, kominami, uszyło się też parę kosmetyczek. Piękną biżuterią mogły pochwalić się uczestniczki warsztatów z Pani Koralik. Razem z Puk Puk handmade po heblowaniu, szlifowaniu, lakierowaniu powstały piękne podkładki pod kubki. Pani Joanna z Śląskie hennowanie wprowadziły w tajniki zdobienia ciała henną. Piękne zakładki do książek stworzono w grupie razem z Linoryjki . Wraz z MaManufaktura z pomocą szydełka wyplotły się koszyki – na wszelkie drobiazgi. Solidną dawkę umiejętności hafciarskich przekazała uczestniczkom Lilu2art. A o ciało – jego rozciągniecie i wyciszenie myśli zadbała Joga w ogrodzie.
Było niezwykle twórczo i owocnie!!! Zdjęcia zawdzięczamy Fotografia 13gram.