W ISKIERCE cały czas stawiamy na rozwój i doskonalenie swoich umiejętności. Szkolimy się z zarządzania projektami, spotykamy się na iskierkowych superwizjach. To pozwala nam coraz lepiej realizować  cele na rzecz naszych podopiecznych, pracować efektywniej, porozumiewać się lepiej w zespole i budować dobre relacje z ludźmi oparte na zrozumieniu i empatii.

W ostatnim czasie jeden z naszych pracowników, Beata Adamczyk, która w fundacji specjalizuje się w akcjach pomocowych, została zaproszona do bezpłatnego udziału w  „Rocznym kursie umiejętności interpersonalnych i podstaw pomagania”. Jest to dwudziesta dziewiąta edycja kursu realizowana przez Centrum Counsellingu Gestalt w Krakowie.

Jak piszą sami organizatorzy „propozycję uczestnictwa w Kursie adresujemy do osób zainteresowanych własnym rozwojem i poprawą jakości życia w oparciu o metody terapii Gestalt. Kurs daje możliwość poznania użyteczności podejścia Gestalt w praktyce, poprzez własne doświadczenie w kontakcie z innymi – jak być sobą wśród ludzi, jak korzystać z własnego potencjału, jak przyjmować ograniczenia, jak budować pomocne relacje. Stwarza też możliwość odkrywania swoich wzorów zachowań interpersonalnych i własnego, indywidualnego stylu wchodzenia w kontakt z innymi. Jest to oferta kierowana zarówno do osób zainteresowanych rozwojem osobistym, jak i do tych, które z powodów zawodowych chcą zwiększyć poziom swoich kompetencji interpersonalnych i skuteczności pomagania.”

Serdecznie dziękujemy:

logogestalt