Od 5 do 16 sierpnia nasi podopieczni brali udział w wyjeździe „Szkoła Tropicieli” w Toruniu. Zostali zaproszeni do udziału w tej wyjątkowej przygodzie przez organizatora, firmę Quatronum. Był to fantastycznie spędzony czas wśród ludzi pełnych pasji i zaangażowania,  obfitujący w bogaty program zajęć i niekończące się niespodzianki. Uczestnicy „Szkoły Tropicieli” poznali tajniki łucznictwa, walki wręcz, nawigacji, fechtunku, kartoznawstwa, budowali własne szałasy. Do tego piękne miejsce, profesjonalizm kadry i wakacyjne przyjaźnie, które na długo pozostaną w pamięci.

„Obóz tropicieli to najwspanialsza przygoda jaką przeżyłem. Był to mój pierwszy wyjazd na obóz. Spotkałem tam wiele wspaniałych osób i spędziłem wspaniale czas. Bardzo bym chciał tam wrócić. Bardzo dziękuję za możliwść uczestnictwa w wydarzeniu, które na zawsze zostanie w moim sercu.”
Michał

„Najbardziej podobało mi się strzelanie z łuku, lepienie pierników, zajęcia w terenie, walka na miecze, zajęcia z wychowawcą. Ogólnie było super. P.S. jedzenie było pyszne.”
Martyna

Wyjazd zawdzięczamy: