W piątek, 27 września 2019 maila miejsce pierwsza emisja (na antenie TVP Katowice)  kolejnego reportażu Bożeny Klimus o najsmaczniejszym aspekcie naszej działalności, czyli o projekcie „JedzOnko”. O warsztatach kulinarnych, odpowiadaniu na potrzeby żywieniowe rodziców i dzieci w trakcie leczenia, doradztwie dietetycznym i naszych poradnikach „JedzOnko” i „JedzOnko2”.

Pierwszy materiał ukazał się w 2017 roku: https://katowice.tvp.pl/34569287/jedzonko-z-iskierka

Tym razem reportaż o tym co nowego wydarzyło i wydarzy się w projekcie ukaże się również na antenie ogólnopolskiej w Telekurierze, a tym czasem można go już obejrzeć na stronie  internetowej TVP: https://katowice.tvp.pl/1308305/po-drugiej-stronie-ulicy

Dziękujemy autorce, ekipie, naszym małym i wielkim bohaterom za owocną współpracę  oraz oczywiście zachęcamy do śledzenia dalszych naszych przygód z gotowieniem:)

Zachęcamy również do zakupu tych wyjątkowych wydawnictw w naszym sklepie: https://fundacjaiskierka.pl/jak-pomoc/sklep/