Aktualizacja (31.07.2020 r.): zakończyliśmy już rekrutację do Szkoły Czarodziejów.

Spieszymy do Was z fantastyczną wiadomością! Po raz kolejny otrzymaliśmy atrakcyjną propozycję wyjazdową dla naszych podopiecznych, szczególnie dla fanów książek i filmów z gatunku fantasy!

Firma QUBUS Group Sp. z o. o., która jest wieloletnim organizatorem magicznych kolonii Quatronum rodem z filmów m.in. o Harrym Potterze oraz naszym iskierkowym Przyjacielem, zaproponowała po raz kolejny bezpłatny udział w obozie „SZKOŁA CZARODZIEJÓW” dla 5 podopiecznych naszej fundacji!

• Data: 10-21 sierpnia 2020 r.
  • Miejsce: Giżycko
  • Ważne! Dojazd i powrót we własnym zakresie!

Wyjazd dedykowany jest dzieciom i młodzieży od 8-go do 18-go roku życia, które są po leczeniu.  Podopieczni biorą udział w obozie samodzielnie, bez rodziców i rodzeństwa. Zaproszenie obejmuje bezpłatny pobyt, wyżywienie, wszystkie atrakcje oraz ubezpieczenie NNW.

TUTAJ znajdziecie Państwo dodatkowe, bardziej szczegółowe informacje od organizatora.

• W przypadku pytań związanych z wyjazdem prosimy o bezpośredni kontakt z organizatorem tel. (32) 320 50 47.
  • W przypadku pytań związanych z rekrutacją prosimy o kontakt z pracownikiem Fundacji ISKIERKA – Justyną Witkoś tel. 692 613 719.

Zgłoszenia poprzez formularz możliwe są tylko do 28 lipca 2020 r.: https://tiny.pl/7frng

Pierwszeństwo w rekrutacji mają podopieczni, którzy są po leczeniu i nigdy nie korzystali z oferty wyjazdowej fundacji.

Specyfikę wyjazdów sami organizatorzy opisują tak:

„Pomagamy innym robić to, co uwielbiają. Jesteśmy innowacyjni, bo wierzymy, że warto dawać z siebie wszystko. Pragniemy pozostawić świat dziecięcy lepszym, niż go zastaliśmy. Misją firmy jest odciągnięcie młodzieży od telewizji i komputerów i przeniesienie ich w magiczny świat fantasy. Na zajęciach uczestnicy poznają tajniki magii, kształcą swoje umiejętności na wielu płaszczyznach m.in. elementy pierwszej pomocy, zastosowanie i rozróżnienie ziół, zajęcia plastyczne, zajęcia sportowe, elementy zarządzania grupą i autoprezentacji i wiele, wiele innych…”

• Relacja z zeszłorocznego wyjazdu TUTAJ.
  • Więcej informacji o obozie w Giżycku znajdziecie POD TYM ADRESEM.
  • TUTAJ z kolei prezentujemy film ze Szkoły Czarodziejów Quatronum.