W tym roku święta na oddziałach szpitalnych będą inne niż do tej pory. Nie odwiedzimy dzieci z Mikołajem. Nie zrobimy tak bajecznej atmosfery jak zazwyczaj. Nie będzie gości, którzy przynosili prezenty. Nie będzie też wspólnego kolędowania.

Dla tych dzieci i ich rodzin, którzy ten świąteczny czas spędzą na oddziałach onkologicznych chcemy zapewnić jak najlepsze warunki i kupić rzeczy oraz sprzęty, jakich najbardziej tam brakuje. Od kilku dni dopytywaliśmy o bieżące potrzeby, takie, które nie są czymś niezbędnym jak lekarstwa czy sprzęt medyczny, ale które uwierzcie nam również są niezwykle potrzebne i pomagają w codziennym funkcjonowaniu na oddziale tak dzieciom i rodzicom jak i personelowi medycznemu. Dla nas każda ta potrzeba jest ważna i ją słyszymy. Z Waszą pomocą możemy wspólnie zrealizować te cele i poprawić komfort pobytu w szpitalu. A co dokładnie chodzi nam po głowie?

👉Dla Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach będzie to 8 przewijaków dla dzieci i 6 klimatyzatorów.

👉Dla Zespołu Szpitali Miejskich w Chorzowie chcemy zapewnić sprzęt wyposażenia kuchni (blender, czajnik, toster, parowar), koce oraz zestaw do karaoke.

👉Dla Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie: pulsoksymetr, ozonator na oddział dzienny, urządzenie wielofunkcyjne 3 w1 (skaner/ksero/drukarka).

👉Dla Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu kupimy 25 kompletów pościeli, poduszek i kołderek, 9 telewizorów, gofrownicę i frytkownicę beztłuszczową.

AKTUALIZACJA: 16.12.2020 r. – pragniemy poinformować, iż od momentu opublikowania zbiórki na Facebook’u spotkaliśmy się z Państwa ogromnym entuzjazmem i wsparciem samej inicjatywy. I tak oto, możemy z ogromną radością przekazać, iż:

• rodzice naszej podopiecznej z oddziału w Rzeszowie przeksięgowali z subkonta dziewczynki kwotę 5 000 złotych na wsparcie zbiórki,
  • jeden z darczyńców przekazał na oddział w Chorzowie blender, czajnik, toster i parowar,
  • rodzice naszej podopiecznej z oddziału w Zabrzu przeksięgowali z subkonta dziewczynki kwotę 500 złotych na wsparcie zbiórki.

Dodatkowo na zbiórce na Facebook’u  w tym miejscu 👉 zbiórka „Bądź ISKIERKĄ w te święta” zebrano 3169 złotych! 💪💚

📢My działamy dalej i uruchomiliśmy dodatkowe narzędzie, które pozwoli Państwu dołączyć do naszej akcji. Jeśli macie Państwo ochotę wesprzeć zbiórkę można to zrobić także przez system płatności Przelewy24. Wystarczy tylko kliknąć 👉 TUTAJ.

Już teraz zachęcamy do dołączenia i nie możemy się doczekać przekazania sprzętów na oddziały!

Z Waszą pomocą chcemy zdążyć przed świętami🎄 Bądź ISKIERKĄ w te święta i dołącz do naszej zbiórki!💝