Jakiś czas temu, w środowe popołudnie, na nasze oddziały zawitali bardzo sympatyczni goście: Carlos z Kolumbii oraz Andrii z Ukrainy.

Zawitali online, bo z uwagi na bezpieczeństwo naszych podopiecznych nie mogli spotkać się z nimi osobiście. Jednak pomimo tego udało im się złapać kontakt z dzieciakami i opowiedzieć o tym jak wygląda życie w ich krajach, jakie mają zwyczaje oraz nauczyć nas paru podstawowych zwrotów.Dowiedzieliśmy się wielu ciekawostek związanych z obchodzeniem Świąt Bożego Narodzenia, różnicami pomiędzy Polską a Ukrainą i Kolumbią oraz jaki jest typowy napój, za którym szaleją mieszkańcy danego kraju.

Nasi goście zaangażowali też dzieci do działań warsztatowych, tłumacząc na przykład jak wygląda klimat w miejscu, z którego pochodzą. Carlos i Andrii na co dzień pracują w Sii Polska, a cała akcja mogła wydarzyć się dzięki ich otwartości i zaangażowaniu w projekt Sii Power Volunteers na rzecz naszych podopiecznych.

To już kolejna akcja Sii Polska, jaką pracownicy przygotowali z myślą o naszych podopiecznych. Sprawdźcie jak wyglądało malowanie pracowni rezonansu magnetycznego w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach 👉 Kolorowa pracownia rezonansu!

Carlos, Andrii, Sii Polska – pięknie dziękujemy! 💚