„Bądź ISKIERKĄ w święta” to zbiórka, jaką prowadziliśmy w okresie przedświątecznym. Miała ona na celu sfinansowanie i zakup rzeczy, jakie zostały nam zgłoszone przez cztery oddziały onkologii dziecięcej: w Katowicach, Chorzowie, Zabrzu i Rzeszowie.

Dzięki przelewom na nasze konto, zbiórce na portalu Facebook, środkom przekazanym przez rodziców podopiecznych dokonując przeksięgowań z subkonta dziecka, wsparciu Sii Polska, akcji „Zostań wyjątkowym Lokalsem” realizowanym z Pracownią bro.Ka (darowizny Pani Karoliny Bisanz i Pana Bartosza Pułtoraka), a także darowiźnie rzeczowej dokonaliśmy zakupów na kwotę 20.814,54 złotych.

Oto lista zakupionych rzeczy:
👉 dla Oddziału Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach: 6 przewijaków dla dzieci;
👉 dla Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej Samodzielnego Publicznego Szpitala Klinicznego nr 1 w Zabrzu: 10 telewizorów, gofrownica, frytkownica beztłuszczowa;
👉 dla Oddziału Hematologii i Onkologii Dziecięcej Zespołu Szpitali Miejskich w Chorzowie: czajnik bezprzewodowy, dzbanek i filtry, gofrownica, frytkownica beztłuszczowa, toster kanapkowy, parowar, blender kielichowy, miski, noże, deski, 10 sztuk koców, zestaw karaoke dla dzieci;
👉 dla Kliniki Onkohematologii Dziecięcej Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie: pulsoksymetr, ozonator, drukarkę, bęben do drukarki.

Obecnie trwają nasze dwie zbiórki, które możecie wesprzeć:
👉 dalsze wsparcie oddziałów onkologii dziecięcej

👉 zaopatrzenie szpitali w związku z pandemią COVID-19

DZIĘKUJEMY!