Od grudnia 2019 roku dzięki wsparciu Partnera Fundacji, Tauron Polska Energia SA, dbamy o poprawę komfortu hospitalizacji dzieci w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach. Szpital staje się ich drugim domem na długie miesiące. Docelowo całe IV p., czyli Oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii oraz Oddział Neurochirurgii Dziecięcej przejdzie modernizację.

Część prac remontowych musieliśmy wstrzymać z powodu pandemii. Jednak dzięki reorganizacji projektu, zachowaniu wszystkich obostrzeń sanitarnych oraz  zaangażowaniu dyrekcji i personelu, udało się zrealizować kolejny etap prac poprawiających ich funkcjonalność.

Każdy dzień jest ważny w walce o zdrowie naszych podopiecznych. Dlatego bardzo się cieszymy, że kolejny kawałek oddziału nabrał nowej jakości i kolorów. Prace będą kontynuowane w zakresie i terminach, na które pozwolą warunki wynikające z covid-19.

Trzymajcie kciuki a w tym miejscu małe podsumowanie tego, co  udało się zrealizować przez ten ostatni rok, dzięki kontynuacji współpracy z Tauron Polska Energia.

Dla wyobrażenia, jakie były potrzeby, prezentujemy galerię pomieszczeń przed i po.

• nowa kuchnia oddziałowa dla rodziców w dawnym gabinecie psychologa
  • nowy gabinet USG w dawniej kuchni dla rodziców
  • w dawnym gabinecie USG nowy pokój rehabilitacji, który wcześniej był przestrzenią łączoną ze świetlicą
  • świetlica – powiększenie przestrzeni oraz aranżacja miejsca do zabaw dla najmłodszych dzieci