404 Nie znaleziono niektórych zasobów.
Ustawienia
  • Wielkość czcionki
  • kontrast
  • Dla niesłyszących
  • switch to english page
Fundacja Iskierka
ORGANIZACJA POŻYTKU
PUBLICZNEGO NA RZECZ DZIECI
Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ
Childhood Cancer International EUROPE Logo
Nasze social media
ORGANIZACJA POŻYTKU PUBLICZNEGO
NA RZECZ DZIECI Z CHOROBĄ NOWOTWOROWĄ

5 Stars Charity Cup dla ISKIERKI

8 września w Śląskim Klubie Golfowym w Siemianowicach odbył się charytatywny turniej golfowy 5 Stars Charity Cup 2022. Całkowity dochód z turnieju zostanie przekazany na doposażenie w sprzęt medyczny śląskich oddziałów onkologii dziecięcej, którymi na co dzień się opiekujemy.

Turniej prowadzony był w klasyfikacji stableford netto w dwóch kategoriach hcp. Przy okazji turnieju odbyły się także dodatkowo liczne konkursy na polu jak i poza nim jak Mielzynski Wine &Spirits Nearest to the Pin, Desabor Nearest to the Pin, Erga Caffe Nearest to the Pin, Desabor Longest Drive, Inne Beczki Longest Drive, Crazbud Longest Drive. Dodatkowo po turnieju odbyły się rozgrywki GolfTeam Longest Drive na driving range’u i Nearest to the Pin Mielżynski Wine &Spirits.

Po zawodach miejsce miała licytacja prowadzona przez Rafała Bryndala i Roberta Mielżyńskiego, podczas której można było stać się szczęśliwym posiadaczem m.in. wina z kolekcji Roberta Mielżyńskiego Cordero di Montezemolo Barolo, kija Adriana Meronka, zaproszenia na kolację z udziałem Karola Okrasy, piłki z autografem Grzegorza Krychowiaka czy voucheru do Cullinan Belek w Turcji. Finalnie zebrano kilkadziesiąt tysięcy złotych z licytacji oraz wpisowego, które również trafiło do ISKIERKI. Obecnie jesteśmy w trakcie finalizowania ostatnich transakcji. Ponadto niedługo uruchomiona zostanie dodatkowa licytacji online, a dochód z niej również zasili akcję.

fot.Astashow Studio/Archiwum Fundacji ISKIERKA

Serdecznie dziękujemy wszystkim darczyńcom, gościom, wspaniałym prowadzącym, organizatorom i wszystkim, dzięki którym 5 Stars Charity Cup dla ISKIERKI mógł się odbyć.

Podczas wakacyjnych dni nasi podopieczni również próbowali gry w mini golfa w szpitalnych świetlicach i na korytarzach. Zabawa była świetna :)

Relacja w turnieju znajdziecie w Gazecie Wyborczej.