Bartek Opic z Olzy

Bartek jest radosnym i pełnym energii nastolatkiem. Największą pasją chłopca jest sport, a szczególnie piłka nożna, której poświęca bardzo dużo czasu, trenując i śledząc wyniki swojej ulubionej drużyny piłkarskiej, Manchester City.

Niestety na chwilę obecną chłopiec musiał zrezygnować ze swoich sportowych pasji, ze względu na osłabienie organizmu i pobyt w szpitalu. Długie godziny spędzone na oddziale umila Bartoszowi muzyka, a dokładnie hip-hop, który choć na chwilę sprawia, że chłopiec może zapomnieć o chorobie.Dzięki przypadkowym badaniom rodzice Bartka dowiedzieli się, że syn choruje na chłoniaka Hodgkina zwaną również ziarnicą złośliwą. Obecnie chłopiec jest pod opieką oddziału Onkologii Dziecięcej w Zabrzu, gdzie poddawany jest chemioterapii i czeka go jeszcze dalszy długotrwały proces leczenia. Koszty leczenia chorób onkologicznych u dzieci są bardzo wysokie i często przekraczają możliwości finansowe rodziców. Dlatego bardzo jest potrzebna Państwa pomoc.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 01.04.2014

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „ Bartosz Opic”