Amelia Zając z Bukowna

Amelia Zając ma 9 lat i mieszka w Bukownie. Wiele radości sprawiają jej wszelkie aktywne formy spędzania czasu wolnego. W życiu Amelci nie ma miejsca na nudę! Taniec, śpiew, zabawa wypełniają każdą wolną chwilę i malują uśmiech na twarzy dziewczynki. Wszechstronne zainteresowania, chęć do działania oraz poznawania nowych rzeczy napędzają jej świat. Amelia kocha zwierzęta i jak dorośnie chciałaby zostać treserem dla niesfornych czteronogich pupilów :)

Mimo szczerych chęci do zabawy Amelcia zaczęła źle się czuć i nie była w stanie robić tych wszystkich rzeczy, które sprawiały jej tak wiele radości. Skarżyła się na ból ręki, straciła apetyt, była osłabiona i senna. Zaniepokojeni tymi symptomami rodzice natychmiast zabrali córkę do szpitala. Badania wykazały małopłytkowość i Amelcia we wrześniu 2016 roku trafiła do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach na oddział Onkologii i Hematologii, gdzie lekarze potwierdzili ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Amelcia jest wulkanem pomysłów – „kiedy wyzdrowieję chcę się nauczyć pięknie grać na gitarze…”. Apelujemy zatem do Państwa o pomoc i wsparcie finansowe procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta dziewczynki. Pomoże to rodzinie podczas choroby jak i na etapie ewentualnej późniejszej rehabilitacji. Pozwólmy jej zacząć spełniać swoje „małe” marzenia.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 26.10.2016

Warszawa 02-047, ul. Adama Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Amelia Zając”