Sebastian Michalik z Tuczempy

Sebastianek Michalik to pomysłowy, uśmiechnięty i bardzo energiczny czterolatek, który pochodzi z miejscowości Tuczempy, koło Jarosławia.

Kłopoty za zdrowiem Sebastianka zaczęły się na początku lutego 2016 r., kiedy to mama zauważyła u chłopca powiększone węzły chłonne. Początkowo podjęte próby leczenia okazały się nieskuteczne, choroba wciąż rozwijała się. Obecnie Sebastianek leczy się w Klinice Onkohemtologii Dziecięcej w Rzeszowie. U chłopca zdiagnozowano ziarnicę złośliwą.

Mimo choroby chłopiec jest bardzo wesoły, rozbrykany i ciekawy świata. Wszędzie go pełno. Jest niezwykle otwarty i zawsze zadaje mnóstwo pytań. Sebastianek bardzo lubi rysować, malować i tworzyć własne budowle z klocków. Kolejnym zainteresowaniem chłopca są resoraki i wyścigi autkami.

Mocno kibicujemy, aby chłopiec jak najszybciej mógł wrócić do domu, gdzie czeka na niego dwóch starszych braci. Apelujemy więc do Państwa o wsparcie Sebastianka i jego najbliższych.  Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazania 1% podatku na rzecz chłopca.  Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 14.12.2016r.

Warszawa 02-047, ul. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Sebastian Michalik”