Krzysztof Sobik z Rybnika

Krzysztof Sobik jest trzynastoletnim mieszkańcem Rybnika, u którego w marcu 2017 roku zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Pierwszymi objawami choroby były powiększone węzły chłonne oraz wysoka leukocytoza. Krzyś zakończył już leczenie onkologiczne, jednak nadal jest pod opieką poradni hematologicznej, wymaga także specjalistycznej rehabilitacji. W czasie choroby bardzo pogłębiła się skolioza u chłopca, przez co został zakwalifikowany do operacji kręgosłupa.

Krzyś ma brata Karola, z którym bardzo lubi spędzać czas. Jego ulubione zajęcia to zabawy w basenie oraz gra na komputerze i na konsoli. Marzeniem chłopca jest wycieczka w klimacie książek o Harrym Potterze.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Krzysia i jego rodziny, zdobyte środki pomogą zapewnić najlepszą opiekę i rehabilitację. Każda pomoc ma ogromne znaczenie dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta chłopca oraz przekazywanie 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Wspólnie mogą Państwo pomóc rodzinie przejść przez ten trudny dla nich etap w życiu. W imieniu rodziców serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 13.05.2019r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Krzysztof SOBIK”