Krzysztof Sobik z Rybnika

Krzysztof Sobik ma 11 lat i mieszka w Rybniku. Chętnie angażuje się w różnego rodzaju zajęcia artystyczne. Z dużą cierpliwością podchodzi do wszelkich prac plastycznych. Każde jego dzieło jest wykonane w najmniejszych szczegółach. W wolnym czasie chętnie gra na komputerze, a także w interesujące gry planszowe. Wiernym towarzyszem zabawy jest jego ukochany młodszy brat. Żywiołem Krzysia jest woda, dlatego też z przyjemnością chodzi na basen, gdzie może dowoli pływać i szaleć w wodzie.

Wszystko zaczęło się od powiększonych węzłów chłonnych. Szereg przepisywanych leków
i antybiotyków był nieskuteczny w przypadku chłopca. Zaniepokojeni tym faktem lekarze skierowali Krzysia na kompleksowe i szczegółowe badania do Centrum Pediatrii i Onkologii w Chorzowie, gdzie w marcu 2017 roku zdiagnozowano  u niego ostrą białaczkę  limfoblastyczną.

Pobyt w szpitalu dziecka wiąże się z potrzebą przeorganizowania dotychczasowego trybu życia rodziny. Apelujemy do Państwa o pomoc w gromadzeniu środków na indywidualnym subkoncie Krzysia, które stanowić będą wsparcie procesu leczenia chłopca. Marzeniem chłopca jest raz jeszcze pojechać do Świnoujścia, ogarnąć wzrokiem bezkresne morze. Teraz walczymy z chorobą chłopca, ale mocno trzymamy kciuki za jego szybki powrót do zdrowia. Za wszelkie wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 19.05.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Krzysztof SOBIK”