Zofia Kask Z Rybnika

Zofia Kask ma 6 lat i mieszka w Rybniku.  Jest istnym wulkanem energii zamkniętym małym ciałku. Zawsze chętna i gotowa do pracy, niesamowicie pomysłowa i kreatywna. Uwielbia wszelkiego rodzaju zajęcia plastyczne i techniczne. Jest zaradna i samodzielna nie boi się nowych wyzwań. Książkowy przykład „ZOSI SAMOSI”. Uśmiech prawie nie znika jej z twarzy. Uczęszczała na zajęcia mażoretek do klubu Enigma w Rybniku. Niestety musiała zawiesić swoje dotychczasowe pasje.

Zosieńka zachorowała na początku września. Bardzo słabo się czuła, była ciągle zmęczona i ospała. Skarżyła się na ból nóg. Pełna wigoru dziewczynka zniknęła. 19 września 2016 roku postawiono diagnozę –ostra białaczka limfoblastyczna. Zosia została w szpitalu w Chorzowskim Centrum Pediatrii i Onkologii. Mama chcąc towarzyszyć córce w tych trudnych chwilach zmuszona była przeorganizować zupełnie dotychczasowe funkcjonowanie całej rodziny. Rozłąka mamy z pozostałymi dziećmi a Zosi z rodzeństwem to trudne i duże wyzwanie. Przed dziewczynką jeszcze okres leczenia i rehabilitacji  zanim powróci do zdrowia, pełnej formy i aktywności, która towarzyszyła jej przed chorobą.

Apelujemy zatem do Państwa o pomoc w postaci darowizny na indywidualny numer subkonta Zofii. Dzięki wspólnemu zaangażowaniu rodzina znowu będzie mogła zacząć normalnie funkcjonować i stanąć na nogi. Za wszelkie wpłaty serdecznie dziękujemy!

*Apel powstał o informację z dnia 29.05.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Zofia KASK”