Sandra Lewandowska ze Świętochłowic

Sandra Lewandowska ma 6 miesięcy i mieszka w Świętochłowicach. Dziewczynka jest wyjątkowo radosna i otwarta. Bardzo lubi towarzystwo najbliższych i chętnie wchodzi w kontakt z nowo poznanymi osobami. Coraz więcej rzeczy ją interesuje, wszystkiego chce dotknąć i skosztować całego otaczającego ją świata.

Chwile beztroski i sielanki skończyły się w marcu 2017 roku,  kiedy Sandra trafiła do szpitala z zapaleniem oskrzeli. W przeprowadzonym profilaktycznym badaniu brzucha stwierdzono u dziewczynki guza- Neuroblastomę. Nie czekając ani chwili podjęto natychmiast leczenie za pomocą chemioterapii.  Szpitalne mury zastąpiły rodzinny dom gdzie czuła się spokojnie i bezpiecznie. Mama, która nieustannie czuwa i towarzyszy  Sandrusi  jest w tej chwili jedyną ostoją dla wystraszonego dziecka, które nagle znalazło się w zupełnie obcym miejscu.

Na Sandrę czeka w domu reszta rodziny dla której rozłąka i ograniczony kontakt nie są łatwym etapem w życiu. Dziewczynkę czekają kolejne chemie, niezbędne do zwalczania choroby. Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc w gromadzeniu środków na indywidualnym numerze subkonta Sandry, które są niezbędne do wsparcia procesu leczenia i odciążą w znacznym stopniu rodzinę. Wszystkim za okazanie serca, w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 19.06.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Sandra LEWANDOWSKA”