Bartosz Wenglorz z Rud

Bartosz Jan Wenglorz ma niespełna dwa latka i pochodzi z Rud.  Kłopoty ze zdrowiem towarzyszą mu praktycznie od urodzenia. Od 4 miesiąca chłopczyk jest rehabilitowany z powodu osłabionego napięcia mięśniowego. Regres rozwoju, który nastąpił, a także nagły spadek masy ciała zaniepokoił rodziców. Trafili do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach 29 października 2016 roku. Po dokładnych badaniach zespół specjalistów zdiagnozował-guz płata skroniowego lewego. Natychmiast podjęto stosowne działanie i leczenie. Chłopiec obecnie przebywa na oddziale pod opieką mamy.

To czego najbardziej Bartuś potrzebuje w tych trudnych chwilach to ciepło i bliskość. Mały odkrywca świata, który uwielbia spędzać czas z najbliższymi został na czas choroby odizolowany od domu rodzinnego. Nie ma kontaktu ze swoją 11 miesięczną siostrzyczką, która czeka na niego w domu z resztą rodziny. W tak trudnych chwilach rodzice starają się pogodzić wszystkie obowiązki i być wszędzie jednocześnie. Jest to bardzo trudny moment a dodatkowe koszty jakie pojawiły się w związku z chorobą nie ułatwiają codziennego funkcjonowania.

Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Bartosza. Pomoże to w bieżących wydatkach związanych z chorobą jak i  dalszej  koniecznej rehabilitacji. Za wszelkie wsparcie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 06.06.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Bartosz WENGLORZ”