Zuzia Wiśniewska z Tychów

Zuzia Wiśniewska ma 5 lat i mieszka w Tychach. Ulubiona zabawa w dom angażuje większość jej wolnego czasu. Świetnie włada kredkami, tęczowo i starannie zapełniając tuziny kartek z kolorowankami. Bardzo przyjemną dla Zuzi zabawą jest lepienie cudów i cudaków z piasku kinetycznego, mogłaby tak spędzać czas godzinami. Andrzej i Kacper to starsi bracia Zuzi i chociaż kocha ich całym sercem, marzy o większym ślicznym mieszkaniu, gdzie znajdzie dla siebie własny kawałek podłogi, który będzie jej osobistym królestwem, a nie wspólnym pokojem.

Radosne i pełne energii dziecko zaczęło stopniowo słabnąć. Zuzia straciła apetyt, a jej masa ciała zaczęła drastycznie spadać w wyniku wymiotów, które zaczęły jej coraz częściej dokuczać. Rodzice bardzo zaniepokoili się stanem córki i udali się na kontrolne badania. W Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach, w marcu 2017 roku, postawiono bolesną dla wszystkich diagnozę – guz pnia mózgu. W tej chwili dziewczynka znajduje się w szpitalu, gdzie poddawana jest leczeniu chemioterapią. Dla Zuzanki to bardzo trudny okres bo znajduje się poza domem, za którym bardzo tęskni.

Etap leczenia jest w toku, a przed nią jeszcze proces rekonwalescencji i rehabilitacji. Koszty związane z chorobą nowotworową często przekraczają możliwości finansowe rodziców. Apelujemy zatem do wszystkich Państwa o wsparcie tego procesu wpłacając środki na indywidualny numer subkonta dziewczynki. Za każdą okazaną pomoc w imieniu rodziny dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 13.07.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Zuzanna WIŚNIEWSKA”