Eliza Rotko z Katowic

Eliza Rotko ma pół roku i pochodzi z Katowic. W trzecim miesiącu życia rodzice zauważyli u niej okresowo pojawiający się zez prawego oka. W trosce o zdrowie córki udali się wraz z nią do Poradni Okulistycznej dla Dzieci w Katowicach, gdzie lekarze wysunęli, jak się okazało później w pełni uzasadnione, podejrzenia Retinoblastomy – guza wewnątrzgałkowego oka prawego.

Niespodziewana diagnoza była dla rodziców dużym wstrząsem – kontrastuje to z tym, że na co dzień Eliza jest bardzo pogodnym dzieckiem, które z dużym zainteresowaniem poznaje otaczający ją świat. Swoim uśmiechem oraz pozytywną energią zaraża rodziców i personel medyczny, ułatwiając skomplikowany proces leczenia. Obecnie zakończył się pierwszy z zaplanowanych cyklów chemioterapii.

Gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe dla Elizy, które oprócz tego, że wesprze proces leczenia, ma duże znaczenie psychologiczne. Zachęcamy do podzielenia się swoim 1% podatku w okresie rozliczeniowym lub wpłacania darowizny na indywidualny numer subkonta. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny dziecka serdecznie dziękujemy!

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 18.07.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Eliza ROTKO”