Szymon Zamorski z Przemyśla

Szymon Zamorski to niezwykle radosny i pełen dziecięcej wyobraźni 5-letni chłopczyk. Pochodzi z Przemyśla, malowniczego miasta położonego nad Sanem. W czerwcu 2017 roku, mama Szymona zauważyła u chłopczyka niepokojące objawy. Malec skarżył się na uciążliwy ból w obszarach klatki piersiowej. Sygnały o złym stanie zdrowia były na tyle wyraźne, że w bardzo krótkim czasie chłopiec został na stałe przyjęty do szpitala w Przemyślu. Informacja o guzie zlokalizowanym w okolicach nadnercza była dla wszystkich trudnym doświadczeniem. Kolejne badania wykonywane przez lekarzy Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego w Rzeszowie potwierdziły najgorsze przeczucia.
U Szymona wykryto neuroblastomę nadnercza lewego IV stopnia – złośliwy nowotwór układu nerwowego. Choroba jest niezwykle trudna i długa w leczeniu. Pieniądze na lek  Dinutuximab (210 000 euro), który jest przewidziany zgodnie z protokołem leczenia udało się zebrać. Leczenie rozpocznie się we wrześniu w Uniwersyteckim Szpitalu Dziecięcym w Krakowie.

Chłopiec jednak nie poddaje się. Ze swą dziecięcą nadzieją planuje szybki powrót do domu, gdzie czeka na niego wszystko co z dnia na dzień musiał zostawić: zestawy samochodzików, kolorowe kredki, farby i inne cenne dla niego drobiazgi. Szymonek jest bardzo energicznym, uśmiechniętym i pełnym pomysłów chłopcem. Od najmłodszych lat kolekcjonuje samochodziki Hot Wheels.

Koszty związane z dojazdem do szpitala jak i wydatki towarzyszące procesowi leczenia są bardzo wysokie dlatego gorąco apelujemy do Państwa o wsparcie finansowe Szymonka, aby jak najszybciej mógł wrócić do zdrowia i swojego domu, gdzie czeka na niego 14-letni brat. Za wszelkie wsparcie w imieniu chłopca i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

apel powstał w oparciu o onformacje z dnia 23.07.2018

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Szymon ZAMORSKI”