Karina Furman z Tarnobrzegu

Karina Furman www

Karinka to żywiołowa i radosna 7-latka z Tarnobrzegu. Problemy ze zdrowiem rozpoczęły się w dość prozaiczny sposób. Rodzice zauważyli, że dziewczynka jest coraz częściej senna i zmęczona. Dodatkowo skarżyła się na ból w okolicach klatki piersiowej, lecz wówczas nikt jeszcze nie przypuszczał, jaka może być tego przyczyna. Badania przeprowadzone w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie wykazały jednoznacznie – ostra białaczka limfoblastyczna. Obecnie Karinka jest poddawana chemioterapii.

Karinka jest wszechstronnie utalentowaną i bardzo lubianą dziewczynką. Jest uzdolniona plastycznie, ale nie brakuje jej również zamiłowania do muzyki – gra na pianinie i bardzo lubi śpiewać. Jej największym marzeniem jest spotkanie swojej muzycznej idolki –  Sylwii Grzeszczak. Karinka ma dwie młodsze siostry, którymi bardzo troskliwie się opiekuje.

Obecnie największą trudnością dla rodziny jest duża odległość szpitala od domu rodzinnego. Aby móc opiekować się córką podczas częstych pobytów w szpitalu rodzice zdecydowali się na wynajem mieszkania w pobliżu szpitala – co w połączeniu z dojazdami do rodzinnego domu generuje spore koszty.

Przed Karinką i jej rodziną jeszcze długi proces leczenia i rehabilitacji. Apelujemy więc do Państwa o wsparcie dziewczynki i jej najbliższych. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do podzielenia się 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
82 1050 0099 6781 1000 1000 0664
1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Karinka FURMAN”