Anastasiia Turchyn z Częstochowy

Anastasiia Turchyn to czterolatka pochodząca z Ukrainy, która obecnie mieszka w Częstochowie. Jej problemy ze zdrowiem zaczęły się w lipcu, kiedy podczas zabawy na placu zabaw uderzyła się w brzuch. Ze względu na nieustający ból, rodzice zgłosili się do szpitala. Konsultacja lekarska i badania wykazały, że dziewczynka ma guza na lewej nerce, który w dodatku pękł podczas uderzenia. Anastasiia jest po 4 cyklach leczenia za pomocą chemioterapii oraz po zabiegu wycięcia guza i zaatakowanej przez niego nerki. Obecnie przebywa w Górnośląskim Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach.

Ulubionym zajęciem Anastasii jest układanie puzzli, każdy obrazek składa z wielka ciekawością i zaangażowaniem. Dużo czasu poświęca na zabawę swoimi ukochanymi lalkami. Anastasiia jest również miłośniczką różnych gier i zabaw, w których towarzyszy jej starsza siostra Karolina.

Obecnie najtrudniejsze dla rodziny są ciągłe dojazdy do szpitala, które ze względu na znaczną odległość od miejsca zamieszkania są dużym obciążeniem dla domowego budżetu. Dziewczynka wymaga również ciągłej opieki rodziców. Zwracamy się do państwa z prośbą o wparcie rodziny w sytuacji jakiej się znalazła Anastasiia. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta i podzielenie się 1% w okresie rozliczeniowym. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 25.08.2017

1% KRS 0000248546
cel szczegółowy: „Anastasiia TURCHYN”