Milenka Jędrzejczyk z Rzeszowa

Milenka Jędrzejczyk to wesoła i pełna energii 5-letnia dziewczynka z Rzeszowa.

Problemy ze zdrowiem Milenki rozpoczęły się w czerwcu 2015 roku. Po przebytym wirusie gardła rodzice zaobserwowali u dziewczynki ogromnego krwiaka na brzuszku, a na nóżkach wiele brązowych siniaków. Lekarz rodzinny skierował Milenkę do szpitala, gdzie po szeregu badań zdiagnozowano u dziewczynki samoistną małopłytkowość immunologiczną. Od tego czasu minęło ponad dwa lata. Niestety leczenie nie przyniosło do tej pory znaczącej poprawy zdrowia. Zastosowana została bardzo duża ilość lekarstw, po których poziom płytek krwi niestety nie wzrósł.

Milenka jest bardzo ruchliwą dziewczynką. Uwielbia jak wokół niej dużo się dzieje. Jest bardzo odważna i niczego się nie boi. A wesołe miasteczko to miejsce, w którym bardzo lubi spędzać czas.  Milenka uwielbia być w ruchu: jazda na rowerze, na hulajnodze, bieganie i skakanie to jej ulubione zajęcia. Marzy, aby w przyszłości zostać znanym sportowcem, niestety w związku z leczeniem i chorobą dziewczynka musiała zrezygnować z bardzo wielu aktywności. Milenka ma młodszą –  dwuletnią siostrzyczkę Olę.

Największym problemem w walce z chorobą Milenki jest to, że nie ma konkretnego leku na tą chorobę, który pozwoli dziewczynce dojść do pełnego zdrowia. Żaden lek, który jest jej podawany nie daje 100% szans, że poziom płytek krwi się podniesie.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Milenki, gdyż zdobyte środki pomogą w dalszym leczeniu dziewczynki. Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie w imieniu rodziców serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Milenka JĘDRZEJCZYK”