Mikołaj Najbar z Krosna

Mikołaj Najbar to sympatyczny 15-latek pochodzący z Krosna. Pierwszymi niepokojącymi objawami u Mikołaja był ból stawów oraz niski poziom białych krwinek. W sierpniu 2017 roku chłopiec został skierowany na specjalistyczne badania do Kliniki Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie, gdzie potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia lekarzy. U Mikołaja zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną. Obecnie chłopiec rozpoczął specjalistyczne leczenie, poddawany jest między innymi chemioterapii.

Jednym z zainteresowań Mikołaja jest czytanie książek o tematyce fantastycznej. Swój wolny czas bardzo lubi spędzać z rówieśnikami, z którymi wspólnie chodzą do kina czy też na basen. Największą pasją Mikołaja są gry komputerowe, dlatego jednym z marzeń chłopca jest profesjonalny komputer do gier. Obok świata wirtualnej rozrywki Mikołaj jest też miłośnikiem „gier bez prądu” takich jak np. szachy. Największym marzeniem chłopca jest powrót do zdrowia i normalnego życia. Dużym wsparciem dla Mikołaja są jego dwaj starsi bracia.

Mocno trzymamy kciuki za Mikołaja, by jak najszybciej mógł wrócić do normalnego życia a do Państwa apelujemy o wsparcie chłopca i jego rodziny poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% podatku na rzecz Mikołaja. Wszystkie przekazane środki stanowią wsparcie jego procesu leczenia. Za okazaną pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Mikołaj NAJBAR”