Bartosz Flasza z Dąbrowy Górniczej

Bartosz Flasza www

Bartosz Flasza ma 4 lata i mieszka w Dąbrowie Górniczej. Bartuś jest  bardzo wesołym chłopcem. Wygłupom i szaleństwom ze starszym bratem nie ma końca. Chłopcy są pociechą dla całej rodziny dostarczając wszystkim mnóstwa pozytywnej energii i uśmiechu na każdy dzień. Bartuś jest małym pasjonatem pojazdów wszelakich, od motorów po ciężarówki włącznie, auta duże i te małe i żadne cudo na kółkach nie umknie jego uwadze. Jako maluszek polubił muzykę, a z pierwszymi krokami pojawił się taniec dający mu wiele radości i satysfakcji.

W zachowaniu i wyglądzie Bartusia nie było zupełnie nic niepokojącego. Do lekarza przyszedł w celu wykonania bilansu czterolatka. Pediatra wykazał się niesamowitą czujnością na pierwsze objawy choroby. Szczegółowe badania potwierdziły niestety obawy lekarza rodzinnego, okazało się, że chłopczyk cierpi na ostrą białaczkę i musi zostać w katowickim szpitalu na dłużej. Radosny i spokojny czas zamienił się w tęsknotę, ból i walkę z chorobą. Bartuś musi na jakiś okres przyzwyczaić się do nowego miejsca, izolacji, nowych twarzy i rytuałów związanych z leczeniem. Dla czterolatka nie jest to łatwa sprawa, a i rodzice muszą przeorganizować swoje dotychczasowe funkcjonowanie aby sprawnie uporać się z tą „kłodą na ich drodze”.

Wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Bartka pomogą Państwo wesprzeć proces leczenia i dalszą rehabilitację , która pomoże mu odzyskać pełnię zdrowia aby mógł szybciej odzyskać swoje dzieciństwo, które teraz zabrała mu białaczka. Za wszelką pomoc serdecznie dziękujemy!

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
ING Bank Śląski nr konta:
92 1050 0099 6781 1000 1000 0678
cel szczegółowy: „Bartosz FLASZA”