Kamila Mikler z Bielska – Białej

Kamila Mikler ma 12 lat i mieszka w  Bielsku – Białej. Kamilka pochodzi z licznej rodziny. Ma czterech cudownych braci, z którymi doskonale się rozumie. Ich dom to miejsce tętniące życiem. Kamila jest bardzo aktywna i nie wie co to znaczy nuda. Bierze udział w wielu zajęciach pozaszkolnych. Świetnie tańczy, jeździ konno, pływa i można by tak wymieniać bez końca. Cały jej świat kręci się wokół sportu.

Z czasem po treningach zaczęły pojawiać się siniaki i wybroczyny, co nie dawało spokoju mamie Kamili. Postanowiła zbadać sprawę i wybrała się z córką do szpitala dziecięcego w Bielsku, z którego trafiła na oddział onkologii dziecięcej w Zabrzu. Po wykonaniu szeregu szczegółowych badań postawiono diagnozę: ciężka anemia aplastyczna. Dziewczyna czeka na przeszczep szpiku, który ma się odbyć we Wrocławiu. Cudowną informacją
w całej tej trudnej sytuacji okazała się wiadomość, że brat Kamili może zostać dawcą szpiku. Jak każda nastolatka, Kamila dużą wagę przykłada do swojego wyglądu. Ciężko pogodzić jej się z utratą włosów w wyniku przyjmowania chemii. Również zmiana dotychczasowego funkcjonowania bardzo ją przytłacza. Odcięta została od wszystkiego, co tak naprawdę sprawiało jej radość i było motorem napędowym w jej życiu. Zostawiła za drzwiami szpitala przyjaciół, zajęcia, a przede wszystkim swoją najcudowniejszą rodzinę, z którą jest tak bardzo zżyta.

Sytuacja jest trudna dla całej rodziny. Tata jest jedynym żywicielem. Babcia została zaangażowana na cały etat do pomocy przy opiece nad pozostałym rodzeństwem, a mama 24 godziny na dobę wspiera córkę dodając jej otuchy i oparcia, którego teraz  szczególnie potrzebuje. Koszty towarzyszące leczeniu są wysokie. Apelujemy zatem do Państwa o pomoc w pozyskaniu środków finansowych wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Kamili, a także dzieląc się swoim 1% podatku. Mamy nadzieję, że Kamilka pokaże swojego ducha walki i dzięki swojej sile i Państwa pomocy zdobędzie to co najważniejsze…zdrowie. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 22.11.2017

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Kamila MIKLER”