Nikola Ondyczy z Rybnika

Nikola Ondyczy ma 6 lat i mieszka w Rybniku. Dziewczynka z wysoką temperaturą trafiła  na oddział dziecięcy do Rybnika. Po obserwacjach i wstępnych badaniach przewieziono ją w październiku do Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka . Niestety postawiono diagnozę że dziewczynka cierpi na białaczkę limfoblastyczną. Przy okazji kompleksowych badań wyszło, że Nikola ma również rzadką wadę wrodzoną serca tzw. serce trójprzedsionkowe. Kiedy już upora się z białaczką czeka na nią operacja serca.

Nikola na co dzień bardzo lubi zajęcia kreatywne, techniczne i artystyczne. Ma świetny kontakt z rówieśnikami dlatego też chętnie angażuje się we wspólne z nimi zabawy. Dwie starsze siostry stymulowały ją od najwcześniejszych lat dlatego też Nikola w wieku 4 lat nauczyła się płynnie czytać i pisać. Największym problemem z jakim borykają się rodzice w walce z chorobą Nikoli to finanse.

Koszty towarzyszące leczeniu są wysokie. Apelujemy zatem do Państwa o wsparcie procesu leczenia wpłacając darowizny na indywidualny numer subkonta Nikoli oraz dzieląc się 1 % podatku. Każda nawet najmniejsza kwota to ogromna pomoc dla dziewczynki, która najbardziej marzy o powrocie do domu. Za wszelka pomoc w imieniu rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 11.12.2017r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Nikola ONDYCZY”