Natalia Szmacińska z Nowej Wsi

Natalka Szmacińska to niezwykle dzielna, niespełna roczna dziewczynka pochodząca z Nowej Wsi – małej miejscowości na Podkarpaciu. Życie małej Natalki od początku nie było łatwe. W wieku sześciu miesięcy dziewczynka była leczona z powodu zapalenia ucha. Po zakończonej antybiotykoterapii dziewczynka była bardzo blada – co zaniepokoiło lekarza, który zlecił wykonanie morfologii krwi. Był to początek badań, w rezultacie których u Natalki zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Mimo, iż większość swojego życia spędziła na szpitalnych oddziałach, bardzo dzielnie wszystko znosi. W trakcie leczenia dziewczynka wygrała trudną walkę z sepsą i przeszła przeszczep skóry. Natalka jest wesołą i spokojną dziewczynka. Mając 11 miesięcy dopiero zaczyna siedzieć, niestety jeszcze nie samodzielnie, ale wszystko idzie w dobrą stronę. Najtrudniejsza zarówno dla Natalki jak i dla jej mamy, jest rozłąka z tatą i 10- letnią siostrą.

Apelujemy do Państwa o pomoc i wsparcie finansowe. Pomóżmy wspólnie stanąć na nogi uroczej Natalii i jej rodzinie.  Każda pomoc na tym etapie ma ogromne znaczenie, dlatego zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazania 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za wszelkie okazane wsparcie w imieniu rodziców serdecznie dziękujemy.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Natalia SZMACIŃSKA”