Zuzanna Błachut z Lipowej

Zuzanna Błachut z Lipowej to  kochająca zwierzęta 15-latka, która od lat zmaga się z chorobą. Kiedy w 2012 roku miała wykonywane badania krwi, nie było podejrzeń, że ich wyniki przyniosą złe wieści. Niestety drastyczny spadek płytek krwi okazał się zagrażającą życiu chorobą hematologiczną – ciężką postacią anemii aplastycznej. Konieczny był przeszczep szpiku, po którym pojawiły się niestety powikłania – przeszczep przeciwko gospodarzowi. U Zuzanny zaatakował głównie jelita. Nastolatka znów musiała zmierzyć się z bólem i operacją niedrożnych jelit. Dopiero po 7 miesiącach opuściła szpital.

Przez cały ten czas Zuzia stara się funkcjonować na tyle normalnie na ile potrafi. Jej największą pasją jest fotografia, a niespełnionym marzeniem aparat, który pomoże jej uwieczniać ukochane przez nią zwierzęta. Niestety ciągłe odizolowanie od rówieśników nie jest łatwe, bo w takim wieku kontakt z koleżankami i kolegami jest niezwykle istotny. Wsparciem w tym trudnym czasie jest dla Zuzi jej starsza siostra. Jednak nawet pomimo tego Zuzia ma już dość walki z chorobą i marzy, by w końcu wyzdrowieć i zamknąć ten przykry rozdział w swoim życiu.

Mocno kibicujemy Zuzi i trzymamy kciuki za powodzenie dalszego leczenia. Z Państwa pomocą może nam się wspólnie udać. Apelujemy do Państwa o przekazanie darowizny na indywidualny numer subkonta Zuzi oraz 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Za każdą okazaną pomoc serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał o informację z dnia 05.02.2019r.

Warszawa 02-047, A. Pługa 1/2
cel szczegółowy: „Zuzanna BŁACHUT”