Maja Stankiewicz z Rudy Różanieckiej

Maja Stankiewicz to bardzo wesoła, ruchliwa i towarzyska 5-letnia dziewczynkaMaja zachorowała mając niespełna 5 lat. Podczas gdy jej rówieśnicy spędzali wakacje na placu zabaw, dziewczynka spędzała kolejne godziny w Klinice Onkohematologii Dziecięcej w Rzeszowie czekając na diagnozę. U Mai lekarze rozpoznali ostrą białaczkę limfoblastyczną.  Obecnie dziewczynka jest w trakcie intensywnej chemioterapii.

Maja to mała tancerka, która jest ogromną fanką baletu. Jest bardzo ruchliwa – uwielbia sport. Dziewczynka ma też inne pasje: lepienie różnych rzeczy z plasteliny oraz z modeliny. Lubi słuchać bajek na dobranoc, co stało się już rytuałem przed zaśnięciem. Maja ma też dwa marzenia. Pierwszym jest zostanie Bohaterką lub Agentką, która ratuje świat przed złymi ludźmi. Kolejnym marzeniem jest nauka jazdy konnej. Dziewczynka tęskni za przedszkolem i przyjaciółmi, z którymi z powodu choroby ma ograniczony kontakt.

Apelujemy do Państwa o wsparcie dla Mai. Każda wpłata nie tylko ułatwi proces leczenia dziewczynki, ale także stanowi olbrzymią pomoc dla jej rodziny. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta oraz do przekazania na ten cel 1% podatku. Mamy nadzieję, że Maja już wkrótce będzie mogła spełnić swoje dziecięce marzenia. W imieniu rodziny Mai serdecznie dziękujemy za okazaną pomoc.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 16.01.2018

cel szczegółowy: „Maja STANKIEWICZ”