Emilia Barylska z Jastrzębia-Zdroju

Emilia Barylska to 6-letnia dziewczynka, która pochodzi z Jastrzębia Zdroju. Pierwsze niepokojące objawy zauważyli u Emilki rodzice na przełomie 2018 roku. Dziewczynka skarżyła się na bóle kończyn i wystąpiło osłabienie organizmu oraz temperatura. Zaniepokojeni rodzicie udali się z dziewczynką  do lekarza pierwszego kontaktu, który po wykonaniu badania ultrasonograficznego oraz badania krwi skierował Emilkę na oddział Onkologii, Hematologii i Chemioterapii Górnośląskiego Centrum Zdrowia Dziecka w Katowicach . Po wykonaniu kompletu badań  w styczniu 2018 padła diagnoza: Ostra białaczka limfoblastyczna. Emilka przeszła  cykl chemioterapii w Klinice i obecnie nabiera sił na kolejne etapy leczenia.

Emilka ma duszę małej artystki. Bardzo lubi rysować i kolorować. Jednym z jej ulubionych zajęć jest zabawa w układanie klocków i puzzli. Na dzień dzisiejszy większość swoich zainteresowań może rozwijać tylko na oddziałowej świetlicy, gdzie, jeśli jej samopoczucie pozwala, jest stałym bywalcem zajęć plastycznych.

Apelujemy do Państwa o pomoc w walce o powrót Emilki do zdrowia. Wsparcie możecie Państwo okazywać poprzez dokonywanie wpłaty na indywidualny numer subkonta dziewczynki oraz przekazanie 1% podatku w okresie rozliczeniowym. Wesprzyjmy Emilkę i jej rodzinę w tym trudnym okresie, w jakim się znaleźli. Za każde, nawet najmniejsze wsparcie, serdecznie dziękujemy.

Apel powstał w oparciu o informacje z dnia: 07.02.2018

cel szczegółowy: „Emilia BARYLSKA”