Michał Kotwica z miejscowości Przyszów Ruda na Podkarpaciu

Michał Kotwica to 7-letni chłopiec pochodzący z miejscowości Przyszów Ruda na Podkarpaciu.Początki choroby u chłopca zaczęły się uwidaczniając na przełomie września i października 2017 roku. Michałek łapał często infekcje górnych dróg oddechowych i miał gorączkę. Skierowany początkowo został do Powiatowego Szpitala Specjalistycznego w Stalowej Woli skąd przekierowano go do Klinicznego Szpitala Wojewódzkiego nr 2 w Rzeszowie na oddział Onkohematologii dziecięcej, gdzie potwierdziły się wcześniejsze przypuszczenia lekarzy. U Michałka zdiagnozowano ostrą białaczkę limfoblastyczną.

Jednym z ulubionych zajęć Michałka jest układanie klocków Lego i konstruowanie domków z różnego rodzaju materiałów. Równie chętnie chłopiec bierze udział w zajęciach plastycznych, które bardzo rozwijają jego kreatywność. Michałek marzy o tym, żeby znów być zdrowym i móc bawić się i grać w piłkę ze swoim bratem Mikołajem, który jest jego najlepszym towarzyszem zabaw.

Częste dojazdy do szpitala, leki, dodatkowe potrzebne suplementy, wszystko to generuje koszty, z którymi borykają się rodzice. Dlatego zwracamy się do Państwa o pilne wsparcie finansowe poprzez dokonywanie wpłat na indywidualny numer subkonta oraz przekazanie 1% podatku na rzecz Michałka. Za wszelką pomoc w imieniu rodziny dziękujemy.

cel szczegółowy: „Michał KOTWICA”