Wojciech Klyczka z Lędzin

Wojciech Klyczka ma  6 lat i mieszka w Lędzinach.  Wojtek od najmłodszych lat interesuje się wszystkim co związane jest z zawodem strażaka. Marzy aby nim zostać, dzielnie walczyć z ogniem i ratować ludzi w potrzebie! To jego prawdziwa pasja, której poświęca większość wolnego czasu. Interesuje się również mechaniką. Radzi sobie z klockami Lego, z których tworzy domy, pojazdy, roboty i inne kolorowe cuda. Muzyka, którą uwielbia, pozwala mu zrelaksować się, a z drugiej zaś strony rozładować energię na przykład  poprzez taniec.

Gdy Wojtuś miał 1,5 roku wykryto u niego Neurofibromatoze typu 1, a w związku z tą chorobą glejaka struktur wzrokowych i pasm wzrokowych. Wojtek ma już za sobą roczne leczenie na oddziale onkologicznym, przeszedł także zabieg na oddziale neurochirurgicznym. Wojtuś wymaga nieustannej rehabilitacji ruchowej, sensorycznej, logopedycznej oraz specjalistycznych badań, głównie okulistycznych. Wszystkie zabiegi i spotkania z wykwalifikowaną kadrą specjalistów generują wysokie koszty.

Zwracamy się do Państwa z gorącą prośbą o wsparcie finansowe procesu leczenia chłopca. Zachęcamy do wpłacania darowizn na indywidualny numer subkonta Wojtka oraz do podzielenia się 1% w okresie rozliczeniowym. Wojtuś ma piękne marzenie aby ratować ludzi, a teraz on sam potrzebuje pomocy. Za wszelkie wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 14.02.2018

cel szczegółowy: „Wojciech KLYCZKA”