Mateusz Rutowicz z Żywca

Mateusz Rutowicz www

Mateusz Rutowicz to 13 letni chłopak z Żywca, u którego w 2009 roku została zdiagnozowana białaczka limfoblastyczna. Do Kliniki Pediatrii i Neurologii w Katowicach został przyjęty z powodu niepokojących objawów: nasilonego mrugania, niecelowego ruchu kończyn, barków, wykręcania palców kończyn górnych. W 2011 roku po zakończonym leczeniu nastąpiła całkowita remisja choroby. Niestety po 7 latach choroba znowu dała o sobie znać.

Mateusz interesuje się motoryzacją. Wszystko co jest związane z traktorami i samochodami skupia jego uwagę. Innym zajęciem, któremu poświęca swój wolny czas jest gra na komputerze. Chłopiec ma rodzeństwo- siostrę, z którą chętnie się bawi.

Chcąc pomóc Mateuszowi zwracamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Mateusza oraz do przekazania 1% podatku. Dzięki pomocy z Państwa strony ten młody mężczyzna będzie miał możliwość skupić się na walce z chorobą oraz popatrzeć w przyszłość z wiarą i nadzieją. Za udzielone wsparcie dla Mateusza i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel stworzony został w oparciu o informacje z dnia 14.02.2018

ING Bank Śląski nr konta:
31 1050 0099 6781 1000 1000 0709
cel szczegółowy: „Mateusz RUTOWICZ”