Ksawery Mocarski z Zabrza

Ksawery Mocarski www

Ksawery Mocarski to 10 miesięczny chłopczyk z Zabrza. Od czerwca 2017 roku zmaga się z chorobą nowotworową. Chłopczyk zachorował gdy miał 3 miesiące. Rodziców zaniepokoił problem związany z wypróżnianiem. Po konsultacji lekarskiej i zrobieniu USG okazało się, że w miednicy jest umiejscowiony guz. Ksawery został przyjęty na Oddział Hematologii i Onkologii Dziecięcej w Zabrzu. Został poddany chemioterapii, po której, na oddziale Chirurgii Dziecięcej, przeszedł operację wycięcia guza. Ze względu na umiejscowienie przy kręgosłupie, guz został wycięty w 95%. W wyniku dalszych badań rozpoznano Neuroblastomę III stopnia. Chłopczyk jest też po konsultacji ortopedycznej, w wyniku której stwierdzono potrzebę przeprowadzenia zabiegu wydłużenia ścięgna Achillesa, po którym będzie potrzebna rehabilitacja.

Ksawery jest bardzo pogodnym chłopczykiem i ciekawym wszystkiego co się wokół niego dzieje. Jest ruchliwym dzieckiem i na wszystko reaguje śmiechem.  Ma rodzeństwo, jest nim 8 letni brat, z którym uwielbia się bawić. Ksawery jest jeszcze bardzo mały, ze względu na chorobę potrzebuje szczególnej opieki.

W związku z powyższym zgłaszamy się do Państwa z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonywania wpłat na indywidualny numer subkonta Ksawerego oraz przekazania 1% podatku. Za wszelkie wsparcie w imieniu Ksawerego i jego rodziny serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 15.02.2018

ING Bank Śląski nr konta:
47 1050 0099 6781 1000 1000 0712
cel szczegółowy: „Ksawery MOCARSKI”