Nikola Kolka z Jaworzna

Nikola Kolka to 4 letnia dziewczynka z Jaworzna. Zmaganie dziewczynki z chorobą rozpoczęło się w 2017 roku. Z powodu przeziębienia i kaszlu rodzice udali się do pediatry, który zlecił badanie krwi. Wyniki niestety nie były dobre i dziewczynka została skierowana do szpitala w Jaworznie, a następnie przewieziona na Oddział Hematologii i Onkologii w Chorzowie. W wyniku przeprowadzonych badań postawiono diagnozę: ostra białaczka limfoblastyczna.

Nikola Jest towarzyską dziewczynką, którą rozpiera energia. Bardzo lubi nawiązywać nowe relacje z rówieśnikami i bawić się z nimi. Lubi układać puzzle, grać w gry planszowe. Jest też muzykalna i uwielbia tańczyć. Jak każde dziecko Nikola ma marzenie. Jest nim bycie, po prostu, zdrową. Sytuacja związana z chorobą Nikoli jest bardzo bolesna dla całej rodziny, wiąże się z rozłąką oraz brakiem kontaktu z najbliższym otoczeniem.

W związku z chorobą dziewczynki rodzice borykają się z trudnościami finansowymi, które znacznie przewyższają ich budżet. Zwracamy się zatem z apelem o wsparcie procesu leczenia i rehabilitacji. Zachęcamy do dokonania wpłat na indywidualny numer subkonta Nikoli oraz do przekazania 1% podatku. Dzięki pomocy z Państwa strony dziewczynka, która rozumie, że zdrowie jest najważniejsze będzie mogła spełnić swoje marzenie. Za wszelkie okazane wsparcie, w imieniu rodziny, serdecznie dziękujemy.

*Apel powstał w oparciu o informacje z dnia 19.02.2018

cel szczegółowy: „Nikola KOLKA”